Trucuri pentru a nu te simti coplesit/ deprimat dupa intoarcerea din vacanta

Gata si vacanta aceasta! Stim cu totii ca revenirea la birou nu este niciodata distractiva. Brusc te simti iar stresat si fara chef de munca. Si totusi, prima zi de munca dupa intoarcerea din vacanta nu trebuie sa fie una dintre cele mai grele. Specialistii recomanda cateva metode simple care te pot ajuta sa-ti reintri in ritm mult mai usor astfel incat revenirea sa nu fie un cosmar, scrie businessinsider.com.

Incepe ziua devreme

Daca vrei sa fii relaxat la locul de munca, trebuie sa te pregatesti. „Mergeti la culcare devreme in noaptea dinainte si treziti-va mai devreme decat de obicei. Astfel, veti diminua avalansa volumului de munca si veti avea un inceput mai usor“, spune Lynn Taylor, expert in organizarea muncii.

Nu iti programa prea multe activitati

Nu programa prea multe intalniri si termene limita in prima zi dupa concediu. Asta te va face sa nu te simti coplesit. „In mod ideal, incercati sa va mentineti programul in prima zi de munca, nu programati prea multe intalniri, astfel incat sa aveti timp sa va adaptati“, a declarat Michael Kerr, autorul cartii „Avantajul umorului“. Acesta recomanda si stabilirea unei strategii inainte de a incepe ziua de munca. „Luati-va cateva minute pentru a va planifica ziua inainte de a o incepe, concentrati-va pe prioritatile pe care le aveti si nu va sfiiti sa cereti ajutor. Ocupati-va mai intai de situatiile urgente si decideti ce este cel mai important de facut“, recomanda Kerr.

Pune-te la curent cu schimbarile intervenite

Inainte de a te reintoarce la e-mail-uri si proiecte, Ryan Kahn, antrenor de cariera, recomanda sa te pui la curent cu schimbarile care au avut loc in perioada in care ai fost in vacanta. „Aflati daca au fost evenimente sau schimbari majore care au avut loc. In acest fel va veti intra mai usor in ritm, inainte de a va scufunda in detaliile zilnice ale muncii”, spune acesta.

Nu pierde timpul raspunzand la mailuri

Fereste-te sa-ti pierzi prea mult timp pentru a raspunde la toate e-mailurile pe care le-ai primit in timp ce ai fost in concediu. „Este usor sa va pierdeti in a raspunde la fiecare e-mail, fara a lua in considerare daca este cea mai buna varianta de utilizare a timpului in prima zi dupa concediu. Fiti strategic si raspundeti doar la mailurile urgente“, spune Kerr.

Comentarii

comentarii pana acum